MEININGER hotel in Amstel Tower geopend

Op 25 maart is het nieuwe MEININGER hotel in Amsterdam geopend. Het nieuwe gebouw ligt vlakbij het Amstelstation en heeft 186 kamers en 806 bedden. Het Hotel Amsterdam Amstel is onderdeel van het hoogste residentiële gebouw in de stad, de Amstel Tower, een project van Provast. Het 100 meter hoge gebouw heeft naast het hotel ook nog 192 appartementen.

Het interieurdesign van het MEININGER Hotel is gebaseerd op het thema ‘zeeniveau’. Amsterdam ligt deels onder zeeniveau en is sterk verbonden met het water. Talloze kanalen lopen door deze metropool en zijn een essentieel onderdeel van het stadsgezicht. Deze afwisseling van water en land diende als bron van inspiratie. In de openbare ruimtes neemt een panoramisch behang de hotelgasten mee naar de onderwaterwereld van Amsterdam. Her en der zijn er comfortabele ziteilanden om de gasten uit te nodigen om te blijven hangen. In de gangen en kamers zijn op een speelse manier waterelementen verwerkt.

De 186 kamers van het hotel zijn over 6 etages verspreid. Alle openbare ruimtes, zoals de receptie, lobby, lounge, ontbijtruimte en bar, alsook de gastenkeuken en de game zone, die typische MEININGER kenmerken zijn, zijn allemaal op de begane grond gelegen. In de parkeergarage zijn 20 parkeerplaatsen voor de hotelgasten.