Blijf op de hoogte van projecten, plannen en meer.

Nieuws

Nicolai de Korte controller bij Provast

Het team van Provast wordt versterkt met de indiensttreding van Nicolai de Korte (1991) als controller per 1 december 2021. De Korte is gestart in de accountancy als assistent accountant en heeft, na het verlaten van de accountancy, diverse financiële rollen in de internationaal opererende AGF- sector vervuld.

Martijn Dirks vastgoedman van het jaar 2021

De vakjury onder leiding van Karin Laglas heeft Martijn Dirks uitgeroepen tot Vastgoedman van het jaar 2021. Vooral de bijdrage van Dirks met Provast aan het bestrijden van de woningnood wordt door de jury in het bijzonder geprezen. Aan Dirks wordt deze eer toebedeeld als belangrijke boegbeeld van deze Haagse ontwikkelaar. De jury ziet Dirks als de commerciële motor achter de ontwikkeling die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hierin heeft de heer Dirks een enorme drive getoond. Hij is daarbij altijd op zoek gegaan naar de verbinding in de oplossing. Met name op het gebied van woningen mag van een uitzonderlijke prestatie worden gesproken. Provast laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om een aanzienlijke voorraad betaalbare woningen toe te voegen in tijden van woningnood. Alles bij elkaar opgeteld is er geen ontwikkelaar in Nederland die zoveel betaalbare woningen heeft neergezet als Provast de afgelopen tijd. Dit feit weegt zwaar mee in de uitverkiezing van Dirks tot Vastgoedman van het jaar. De in het juryrapport genoemde prestaties zijn in de ogen van de jury enkel mogelijk door goed ondernemerschap. Op moeilijke locaties, multifunctionele gebouwen realiseren die niet alleen architectonisch, maar ook op gebied van duurzaamheid hoogwaardig zijn, en er dan ook nog geld mee verdienen ook, is een sterk staaltje ondernemerschap waar alle partners van Provast trots op mogen zijn. Martijn Dirks Vastgoedman van het jaar 2021 - Vastgoedmarkt bekijk hier de link naar de video van de uitreiking  

Hoogste punt Grotius is bereikt

Op een spetterende wijze is vandaag het hoogste punt bereikt van ons project Grotius in Den Haag. Grotius bestaat uit twee woontorens van respectievelijk 100 en 120 meter hoog. Deze twee woontorens vormen het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station en zullen zichtbaar bijdragen aan de skyline van Den Haag.

Jelle de Groot, Ellias Beddek en Kimberly Boot

Versterking team Provast

Met het oog op de groei van Provast wordt ons team per 1 september versterkt met de indiensttreding van Jelle de Groot (1990) en Elias Beddek (1998 ) als vastgoedontwikkelaar. Per 6 september zal Kimberly Boot (1991) als secretaresse het team gaan versterken.

Vastgoedmarkt lanceert podcast vastgoedvrouwen met Claudia Heimensen

Hoofdredacteur Servaas van der Laan en co-host Claudia Heimensen van Provast, gaan in deze podcastserie in gesprek met vrouwen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd in de wereld van onroerend goed. https://www.vastgoedmarkt.nl/loopbaan/nieuws/2021/07/vastgoedmarkt-lanceert-podcast-vastgoedvrouwen-101165224

The Terraced Tower opgeleverd

Op 1 juli is The Terraced Tower opgeleverd, een woontoren gelegen aan de Maas met een spectaculaire uitstraling. Provast levert met dit project een bijdrage aan het verder vormgeven van de stad. Het gebouw is een ontwerp van OZ Architects en geeft een nieuwe dimensie aan de reeds imposante skyline van Rotterdam. De woontoren bestaat uit 340 appartementen voor zowel de huur- als de koopsector. Kenmerkend voor alle woningen is de woonkwaliteit door o.a. volledig doorlopende balkons langs alle woningen, de toegepaste materialen en de hoge architectonische uitstraling van het project. In de plint bevinden zich commerciële ruimten.

Provast verkoopt Tree House Rotterdam aan kantoren- en woningfonds a.s.r. real estate

Provast en a.s.r. real estate hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van Tree House in Rotterdam. Tree House omvat circa 41.000 m2 waarvan 17.000 m2 aan kantoor en commerciële ruimte en 275 woningen. Dit duurzame mixed-used gebouw realiseert Provast aan het Delftseplein, direct naast het Centraal Station Rotterdam. Het ASR Dutch Mobility Office Fund verwerft het kantoor en het commerciële programma van 17.000 m2, en het ASR Dutch Core Residential Fund verwerft 168 huurwoningen in het middeldure huursegment, waarvan 85 in het “Actieplan Middenhuur” Rotterdam. Het 130 meter hoge Tree House verrijkt de skyline van Rotterdam, in de plint zorgen Rotterdamse horecaondernemers voor binnenstedelijke levendigheid. Met het Rotterdamse innovatie- en cultuurplatform De Dépendance krijgt Tree House een publiekstrekker van formaat met een maatschappelijk relevante programmering. De houten trapvormige stadsplateaus aan beide kanten van het gebouw bieden gebruikers en voorbijgangers aangename openbare ruimte.    

Niek Roet partner bij Provast

Niek Roet (1983) is per 1 januari 2021 partner bij Provast. Roet heeft ruim 12 jaar ervaring als projectontwikkelaar. Hij zal zich vanaf 1 januari 2021 bij Provast met name bezighouden met de acquisitie en ontwikkeling van nieuwe projecten. Ook blijft hij verantwoordelijk voor de projecten die hij reeds onder zijn hoede heeft.

Provast verkoopt Olympiade in Amstelveen aan Amvest

Aan de Startbaan in Amstelveen maakt een voormalig kantoorgebouw plaats voor 50.000 m2 hoogwaardig woongebied.  De ontwikkeling van Provast is ontworpen door TconcepT en INBO en bestaat uit 552 woningen. Amvest voegt hiervan 358 huurwoningen toe aan het Amvest Residential Core Fund.

Provast kijkt naar de toekomst met nieuwe corporate campagne

Provast start vanaf vandaag met een nieuwe campagne ‘Embrace the Future’. Via social media, traditionele media en online marketing maakt vastgoed minnend Nederland kennis met de campagne. Naast een nieuwe campagne is ook de huisstijl vernieuwd.

Patrick Huisman nieuwe financieel directeur

Met ingang van 1 oktober 2020 is Patrick Huisman gestart als nieuwe financieel directeur bij Provast. Hij zal in deze rol verantwoordelijk zijn voor de financiële strategie en het financiële beleid.

Lakeman partner bij Provast

Jan-Hein Lakeman (1980) wordt partner bij Provast. Lakeman heeft ruim 15 jaar (inter)nationale ervaring met de ontwikkeling van commercieel onroerend goed.

Fokkeline Lakerveld projectdirecteur bij Provast

Fokkeline Lakerveld is per 23 maart in dienst getreden als projectdirecteur bij Provast. In deze functie gaat Lakerveld zich richten op het ontwikkelen van grote complexe binnenstedelijke projecten.

Provast wint tender Delftseplein Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft Tree House van Provast geselecteerd als winnend ontwerp voor de ontwikkellocatie Delftseplein. Het markante gebouw van 140 meter hoog met gemengde functies zal verrijzen naast het Centraal Station, tussen Delftse Poort en Central Post. Het ontwerp is van PLP Architecture met co-architect Zones Urbaines Sensibles (ZUS).

Provast ontwikkelt nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Galapagos

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor voor Galapagos. Galapagos wordt gebruiker en tevens eigenaar van het gebouw. Het kantoor omvat circa 17.000 m² kantoor- en laboratoriumruimte.

Artikel in vakblad Stedenbouw over 2Amsterdam

Jurjen Thomas van Provast en Paul van Kats van J.P. van Eesteren gaven een interview over dit complexe project op de Zuidas.

Provast ontwikkelt 549 appartementen in Amstelveen

Op de voormalige kantoorlocatie van Hewlett Packard in Amstelveen ontwikkelt Provast zeven appartementengebouwen. In totaal worden 549 koop- en huurappartementen gerealiseerd, waarvan ruim 80 procent in het middeldure segment. Met het woningaanbod wordt vooral gericht op starters, young professionals, jonge gezinnen en empty nesters.

Amstel Tower genomineerd voor MIPIM Award

De Amstel Tower in Amsterdam, ontwikkeld door Provast, is genomineerd voor de MIPIM Awards in de categorie Best Residential Development.

Provast verkoopt 655 woningen in Grotius Den Haag aan CBRE GI en a.s.r. real estate

In het centrum van Den Haag ontwikkelt Provast, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, twee woontorens met 655 huurappartementen. Joint venture CBRE Global Investors en a.s.r. real estate verwerven namens het CBRE Dutch Residential Fund en a.s.r. Dutch Core Residential Fund de huurappartementen, commerciële ruimten en 240 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

Provast en Commerz Real starten bouw 2Amsterdam aan de Zuidas

Op dinsdag 13 november is de start bouw van 2Amsterdam in Amsterdam feestelijk ingeluid. In het hart van de Zuidas, direct naast het WTC en station Amsterdam Zuid, herontwikkelt Provast de voormalige kantoortorens van AkzoNobel en Stibbe voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. Het fonds heeft de torens al 20 jaar in portefeuille. De torens worden getransformeerd tot een hoogwaardige mixed-use ontwikkeling: 2Amsterdam. KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Nynke Wertenbroek naar Provast

Nynke Wertenbroek is 1 november in dienst getreden als vastgoedontwikkelaar bij Provast.

Claudia Heimensen naar Provast

Claudia Heimensen is 1 september in dienst getreden als vastgoedontwikkelaar bij Provast. In deze functie gaat Heimensen zich richten op acquisities en het (her)ontwikkelen van hoogwaardige duurzame projecten.

Afgestudeerd? Provast zoekt young professionals

Heb jij (bijna) je master op zak en ben je op zoek naar een mooi begin van je carrière in de vastgoedwereld? Wil je brede ervaring opdoen en starten in een veelzijdige en uitdagende functie?

Het Parool: De Amsteltoren is een voorbeeld van feminiene architectuur

‘De Amsteltoren is een voorbeeld van feminiene architectuur’ Het Parool 28 juni 2018

Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Deze middag is het kunstwerk in de entree onthuld en kregen genodigden en buurtbewoners de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².

Artikel Locus: ‘Provast staat voor schaalsprong’

Een interview in Locus met Arno van der Voort en Boudewijn Hellingman.

Provast koopt Startbaan 16 in Amstelveen

Provast heeft het kantoorgebouw aan de Startbaan 16 in Amstelveen gekocht met als doel het te herontwikkelen.

De Veilingmeester in Lisse opgeleverd

Aan de jarenlange leegstand van de voormalige Hobaho-bloembollenveilinghallen in het centrum van Lisse is een eind gekomen. Provast en Ouwehand Bouw Groep hebben vandaag fase 1, De Veilingmeester, opgeleverd aan woningcorporatie Stek. Het gebouw met 46 sociale huurappartementen is gelegen op de hoek van de Hobahostraat en de Haven.

MEININGER hotel in Amstel Tower geopend

Op 25 maart is het nieuwe MEININGER hotel in Amsterdam geopend. Het nieuwe gebouw ligt vlakbij het Amstelstation en heeft 186 kamers en 806 bedden. Het Hotel Amsterdam Amstel is onderdeel van het hoogste residentiële gebouw in de stad, de Amstel Tower, een project van Provast. Het 100 meter hoge gebouw heeft naast het hotel ook nog 192 appartementen.

Boudewijn Hellingman partner bij Provast

Boudewijn Hellingman (1983) is per 1 januari 2018 toegetreden als partner bij Provast. Hellingman werkt sinds 2012 bij Provast.