Blijf op de hoogte van projecten, plannen en meer.

Nieuws

Embrace Belgium

Eerste bewoners voor Olympiade Amstelveen

Op 13 maart is de eerste van 552 woningen in het door Provast ontwikkelde Olympiade Amstelveen overgedragen. Wethouder Floor Gordon overhandigde de sleutel aan de eerste bewoners.

 

Wout Buitink CEO België

Provast heeft Wout Buitink (1969) aangesteld als CEO van haar Belgische activiteiten. Wout Buitink heeft een lange staat van dienst op vlak van projectontwikkeling in België en Luxemburg sinds 1992. De afgelopen 13 jaar was hij commercieel directeur en bestuurder van Kairos NV (Koninklijke BAM Groep). Daarvoor was hij actief in diverse leidinggevende functies bij o.a. IVG Real Estate en BNP Paribas. Wout Buitink zal vorm gaan geven aan de verdere groeiambitie van Provast. De focus zal - net als in Nederland - liggen op complexe binnenstedelijke projecten. Daarbij gaat het om commercieel vastgoed (o.a. kantoren), woningen en mixed-use vastgoed. Daarnaast zal Provast zich ook in België toeleggen op het ontwikkelen van projecten voor de Life Science sector. Bij deze projecten staan duurzaamheid en ESG-doelstellingen voorop.

Tim Hoeberechts Commercieel Vastgoedontwikkelaar bij Provast

Tim Hoeberechts (1994) is per 1 november in dienst getreden bij Provast als Commercieel Vastgoedontwikkelaar. Hoeberechts was als Director Tenant Representation werkzaam bij JLL in Amsterdam. Eerder had hij diverse commerciële functies, o.a. bij Wolf Huisvestingsgroep. Bij Provast zal hij zich met name gaan bezighouden met de initiatie en ontwikkeling van nieuwe vastgoedprojecten.

Centraal ondertekenmoment op 14 juni 2023 op het Paris Proof Plein op vastgoedbeurs PROVADA.

Provast ondertekent ‘Paris Proof Commitment’ van DGBC

Provast heeft op 14 juni tijdens de Provada het ‘Paris Proof Commitment’ van DGBC ondertekend. Provast tekende het commitment samen met andere koplopers uit de bouw- en vastgoedsector.

Liesbeth van Walsum Vastgoedontwikkelaar bij Provast

Liesbeth van Walsum (1992) is per 1 juni in dienst getreden bij Provast als vastgoedontwikkelaar. Van Walsum was als ontwikkelaar werkzaam bij de Rotterdamse ontwikkelaar ‘Creating Living Spaces’. Eerder werkte zij bij REBEL Group. Bij Provast zal zij zich met name bezighouden met het begeleiden van de acquisitie en ontwikkeling van nieuwe projecten.

Claudia Heimensen benoemd tot Commercieel Directeur bij Provast

Provast heeft Heimensen (1984) per 1 juni 2023 benoemd tot Commercieel Directeur. Zij zal zich gaan bezig houden met de verbreding van de commerciële activiteiten en groeiambities van Provast. In deze functie zal zij onder meer verantwoordelijk zijn voor het tender team en nieuwe acquisities. Ook blijft zij verantwoordelijk voor de ESG-strategie van Provast die zij reeds onder haar hoede heeft. Heimensen heeft ruim 12 jaar ervaring in het vastgoed. De laatste vijf jaar was zij projectontwikkelaar bij Provast. Heimensen werkte hiervoor bij Kondor Wessels Vastgoed, JLL en Dura Vermeer waar zij diverse commerciële functies heeft bekleed. Met deze benoeming geeft Provast een verdere invulling aan haar groeiambitie.

Rotterdam – Coolsingel

Provast herontwikkelt iconisch kantoorgebouw aan de Coolsingel in Rotterdam Op deze centrale locatie aan de Coolsingel in Rotterdam herontwikkelt Provast het voormalige ABN AMRO kantoor, aangekocht door AXA IM Alts namens haar klanten, tot een modern, smart en duurzaam multi-tenant kantoorgebouw met een oppervlakte van circa 25.000 m2. ABN AMRO heeft een huurovereenkomst getekend voor een nieuwe bankshop op de begane grond en een gedeelte van het kantoorgebouw en neemt actief deel aan de herontwikkeling. De ontwikkeling sluit aan bij de toenemende vraag aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame kantoorruimte in Rotterdam en is in lijn met de doelstelling van de bank om al haar eigen kantoren uiterlijk in 2030 volledig Paris Proof te maken. Met hoge ESG-ratings, circulaire bouwtechnieken en innovatieve energiesystemen, zal het volledig herontwikkelde kantoor een van de meest duurzame gebouwen worden van de Rotterdamse markt. Door het gebruikerscomfort, daglichtintreding en vergroening centraal te stellen in het ontwerp, voldoet het gebouw ook aan strenge gezondheidscriteria en zal het daarnaast ook het energieverbruik voor de gebruikers beperken. Paul de Ruiter Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Provast verkoopt life sciences gebouw Batavia op Leiden Bio Science Park aan CBRE IM

Provast en CBRE Investment Management hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van 12.000 m2 nieuwbouw op het Leiden Bio Science Park. ten behoeve van een van de mandaten van CBRE IM. De acquisitie betreft een productiefaciliteit inclusief laboratorium en kantoor voor de huisvesting van Batavia Biosciences BV die er vaccins en geneesmiddelen tegen infectieziekten gaat produceren. De start van de bouw is gepland in April 2023 met een verwachte oplevering eind 2024. Provast zal het gebouw ontwikkelen met een BREEAM-NL Excellent Nieuwbouw certificaat voor duurzaamheid wat zich onder andere vertaalt naar een volledig gasloos, flexibel indeelbaar gebouw dat wordt voorzien van een PV-installatie op het dak. Het gebouw wordt ontwikkeld direct langs snelweg A44 en valt op door het moderne ontwerp van de hand van Paul de Ruiter Architects. Owen Clayton, Director Transactions CBRE IM: “We zijn heel blij met de acquisitie van dit gebouw op het Leiden Bio Science Park. Dit park is een van de belangrijkste life science clusters in Europa en zal de komende jaren verder ontwikkelen tot een multifunctionele innovatie hub. Life Science heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een sterke beleggingscategorie.”

Provast en New Horizon investeren in CO2-neutraal beton

Provast ontwerpt gebouwen met een positieve impact op stad, mens en milieu. Om dit te bereiken zet Provast in op het verminderen van de energie en CO2- uitstoot van projecten door het implementeren van nieuwe technologieën. In dit kader ondersteunt Provast het Urban Mining Concrete-initiatief van New Horizon. New Horizon is gespecialiseerd in het ontwikkelen van CO2-neutraal beton. Oud beton wordt ‘geoogst’ en weer gebruikt in nieuwe projecten. Door de circulaire toepassing van dit oude beton wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagd. Provast en New Horizon zijn overeengekomen deze Urban Mining technologie in te zetten bij nieuwe projecten. zodat de milieu-impact aanzienlijk kan worden verlaagd. Klik hier voor meer informatie over Material Balance - New Horizon  

Provast levert Grotius op met 655 appartementen in Den Haag

De Haagse skyline is met de oplevering van de laatste woontoren van het project Grotius verrijkt met een nieuwe landmark. Het project Grotius dat gelegen is in het Central Innovation District van Den Haag bestaat uit 2 iconische woontorens met in totaal 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurappartementen, 295 middenhuur appartementen en 246 appartementen in de vrije sector. Direct naast het Den Haag Centraal en grenzend aan de Utrechtsebaan is ruimte gecreëerd voor deze complexe binnenstedelijke ontwikkeling. De woontorens Grotius I en II, met een hoogte van 100 en 120 meter en de markante houten kroon, dragen zichtbaar bij aan de Haagse skyline. De duurzame woontorens naar ontwerp van MVRDV Architecten hebben gevels van natuursteen en hout, een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage met circa 247 autoparkeerplaatsen en ruim 1.500 fietsparkeerplekken. De appartementen beschikken allemaal over een uniek uitzicht over de stad met panoramische vergezichten over het Haagse bos en de zee. De ontwikkeling van Grotius betekent bovendien het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan met circa 2.850 m2 aan groen waarmee een voetgangersroute ontstaat tussen Den Haag Centraal, het stadshart en het Beatrixkwartier. Provast heeft de twee woontorens verkocht aan CBRE Dutch Residential Fund en ASR Dutch Core Residential Fund. MVRDV Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouwcombinatie J.P. van Eesteren en BESIX NL is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Klik hier voor meer informatie over het project Grotius.

Provast ontwikkelt 12.000 m2 voor Batavia Biosciences in Leiden

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast voor Batavia Biosciences een nieuw gebouw van 12.000 m2. Het gaat om een kantoor, laboratoriumruimte en een productiefaciliteit ten behoeve van de productie van vaccins en geneesmiddelen. Provast ontwikkelt dit flexibele gebouw op maat voor Batavia Biosciences. Batavia Biosciences zal het gebouw gebruiken voor de productie van vaccins en geneesmiddelen tegen diverse infectieziekten. In de ontwikkeling van het gasloze gebouw is rekening gehouden met diverse duurzame toepassingen, zoals PV-panelen en BREEAM. Het gebouw wordt een eyecatcher en zal zich nadrukkelijk presenteren aan de A44. Het ontwerp van Paul de Ruiter Architects kenmerkt zich door een moderne uitstraling en een hoge mate van flexibiliteit. JLL en Loyens & Loeff hebben Provast geadviseerd bij het tot standkomen van deze transactie. Batavia Biosciences Batavia Biosciences is een biotechnologisch bedrijf dat zich richt op het terugdringen van menselijk lijden als gevolg van infectieziekten, door de toepassing van innovatieve technologieën en diepgaande kennis in alle fases van het ontwikkeltraject. Met deze high tech GMP faciliteit zal Batavia Biosciences de door haar ontwikkelde innovatieve HIP-Vax technologie toepassen voor de productie van nieuwe cruciale geneesmiddelen, waaronder betaalbare vaccins, gentherapie en virotherapie behandelingen. Leiden Bio Science Park Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste kenniscluster van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health en staat ook internationaal hoog aangeschreven. De clustering van hoogwaardig onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijfsleven trekt studenten, wetenschappers en ondernemers vanuit de hele wereld naar deze locatie.

Provast is gestart met de realisatie van de hoogste woontoren van Amsterdam

In Amsterdam-Zuidoost, nabij de Johan Cruijff Arena, ontwikkelen Provast en First Sponsor de Dreef Residential Tower. De Dreef Residential Tower wordt met een hoogte van 131 meter en 41 verdiepingen de hoogste woontoren van Amsterdam en vormt een eerste aanzet voor de transformatie van Arena Poort-West tot een hoogwaardig binnenstedelijk woon-, werk- en winkelgebied. De woontoren bestaat uit 312 appartementen, waarvan 60 sociale-, 124 midden- en 128 vrije sector appartementen. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om het gebied verder te laten groeien tot het tweede stadscentrum van Amsterdam. De Dreef Residential Tower zal daarin een belangrijke bijdrage leveren. De eerste bouwactiviteiten zijn inmiddels gestart. Oplevering van het project zal naar verwachting medio 2025 plaatsvinden. Meer informatie over het project Dreef Residential Tower vindt u hier

Provast ontwikkelt nieuw kantoor ANWB

In het hart van het Central Innovation District (CID) in Den Haag ontwikkelt Provast het nieuwe kantoor van de ANWB. De ANWB wordt gebruiker en tevens eigenaar van het gebouw. Deze nieuwe hub wordt de ontmoetingsplek voor de medewerkers, leden en bezoekers van de ANWB. De ANWB heeft in 2020 het besluit genomen om haar nieuwe huisvesting te gaan realiseren op de locatie van het huidige Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan 1 in Den Haag. De wereld van mobiliteit, vakantie en vrije tijd is in beweging. Keuzevrijheid, bereikbaarheid en duurzaamheid zijn in toenemende mate van invloed op de mobiliteit van mensen. Hierbij horen ook andere - veelal hogere - verwachtingen op het gebied van service, gemak, snelheid en duidelijkheid. Om deze leden nog beter van dienst te kunnen zijn, moeten ze de ANWB beter leren kennen als één ANWB. Om als één ANWB te kunnen werken is het belangrijk dat er kruisbestuiving plaatsvindt tussen de verschillende organisatieonderdelen zoals de winkel, het Leden Service Centrum en de kantoorfuncties. Ook is het belangrijk dat de ANWB beter zichtbaar is als één organisatie, voor medewerkers, leden en de buitenwereld. Samen met Provast heeft de ANWB deze wensen vertaald in een ontwerp voor een moderne, transparante en vooral uitnodigende hub, waar naast medewerkers, leden en bezoekers ook buurtbewoners welkom zijn om gebruik te maken van diverse faciliteiten. Het kantoor van 25.000 m2 zal worden ontworpen door architectenbureau MVRDV. Het zal voldoen aan de modernste duurzaamheids- en gezondheidsmaatstaven (Paris Proof) en wordt naar verwachting in 2025 opgeleverd.

Nieuwe kantoor- en laboratoriumgebouw van Galapagos opgeleverd

Op 31 maart 2022 heeft Provast het nieuwe kantoor- en laboratoriumgebouw van Galapagos opgeleverd. Het gebouw is gelegen op het Bio Science Park Leiden en kenmerkt zich door de grote mate van transparantie en een spectaculair atrium. Dit duurzame gebouw is op maat ontwikkeld voor Galapagos en omvat 17.000 m2 BVO en is opgeleverd met een BREEAM Excellent en WELL Gold certificaat. Het kantoorgebouw is een eyecatcher en presenteert zich nadrukkelijk aan de A44 in Leiden met een spectaculair atrium dat het kloppend hart van het gebouw vormt. Het gebouw is ontworpen door OZ Architect en kenmerkt zich door de moderne uitstraling en grote mate van transparantie. De flexibele indeelbare verdiepingsvloeren en extra vrije hoogte, maken het gebouw flexibel en toekomstbestendig in gebruik. Galapagos is ontworpen met aandacht voor architectuur, duurzaamheid en gezondheid. Het gebouw is vooruitstrevend op het gebied van circulaire bouw en kent een hoge duurzaamheids- en gezondheidsambitie met een BREEAM Excellent en WELL Gold certificaat. Er is veel aandacht besteed aan duurzame en onderhoudsvrije materialen en een tijdloze architectuur. Provast heeft het project verkocht aan het biotechnologisch bedrijf Galapagos, eigenaar en tevens gebruiker van het gebouw. Galapagos is een beursgenoteerd biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen. Het gebouw is gerealiseerd door De Vries en Verburg. De bouw is gestart in augustus 2020 en het project kent daarmee een bouwtijd van minder dan 20 maanden.

Eerste woontoren project Grotius opgeleverd

De eerste woontoren van het project Grotius, direct naast het Centraal Station van Den Haag, is opgeleverd. Het project Grotius bestaat uit 2 iconische woontorens met in totaal 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurwoningen. De twee woontorens gaan, met een hoogte van 120 en 100 meter en de markante houten kroon, zichtbaar bijdragen aan de Haagse skyline. De duurzame woontorens krijgen gevels van natuursteen en hout, een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage. De Grotius I en II vormen bovendien het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan en het doortrekken van voetgangersroute richting Bezuidenhout. Grotius is een ontwikkeling van Provast naar ontwerp van MVRDV Architecten, gebouwd door de bouwcombinatie J.P. van Eesteren TBI en BESIX NL en is een investering van het ASR Dutch Core Residential Fund en het CBRE Dutch Residential Fund. Klik hier voor meer informatie over het project Grotius.

The Terraced Tower genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2022

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks de beste nieuwe bouwwerken van de stad met een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer. Dit voormalige kantoorgebouw heeft Provast getransformeerd tot appartementen. The Terraced Tower ligt op een prominente plek aan de Maas en levert een belangrijke bijdrage aan de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Breng vóór 6 juni je stem uit! Voor meer informatie over het project The Terraced Tower klikt u hier 

Nicolai de Korte controller bij Provast

Het team van Provast wordt versterkt met de indiensttreding van Nicolai de Korte (1991) als controller per 1 december 2021. De Korte is gestart in de accountancy als assistent accountant en heeft, na het verlaten van de accountancy, diverse financiële rollen in de internationaal opererende AGF- sector vervuld.

Martijn Dirks vastgoedman van het jaar 2021

De vakjury onder leiding van Karin Laglas heeft Martijn Dirks uitgeroepen tot Vastgoedman van het jaar 2021. Vooral de bijdrage van Dirks met Provast aan het bestrijden van de woningnood wordt door de jury in het bijzonder geprezen. Aan Dirks wordt deze eer toebedeeld als belangrijke boegbeeld van deze Haagse ontwikkelaar. De jury ziet Dirks als de commerciële motor achter de ontwikkeling die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hierin heeft de heer Dirks een enorme drive getoond. Hij is daarbij altijd op zoek gegaan naar de verbinding in de oplossing. Met name op het gebied van woningen mag van een uitzonderlijke prestatie worden gesproken. Provast laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om een aanzienlijke voorraad betaalbare woningen toe te voegen in tijden van woningnood. Alles bij elkaar opgeteld is er geen ontwikkelaar in Nederland die zoveel betaalbare woningen heeft neergezet als Provast de afgelopen tijd. Dit feit weegt zwaar mee in de uitverkiezing van Dirks tot Vastgoedman van het jaar. De in het juryrapport genoemde prestaties zijn in de ogen van de jury enkel mogelijk door goed ondernemerschap. Op moeilijke locaties, multifunctionele gebouwen realiseren die niet alleen architectonisch, maar ook op gebied van duurzaamheid hoogwaardig zijn, en er dan ook nog geld mee verdienen ook, is een sterk staaltje ondernemerschap waar alle partners van Provast trots op mogen zijn. Martijn Dirks Vastgoedman van het jaar 2021 - Vastgoedmarkt bekijk hier de link naar de video van de uitreiking  

Hoogste punt Grotius is bereikt

Op een spetterende wijze is vandaag het hoogste punt bereikt van ons project Grotius in Den Haag. Grotius bestaat uit twee woontorens van respectievelijk 100 en 120 meter hoog. Deze twee woontorens vormen het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station en zullen zichtbaar bijdragen aan de skyline van Den Haag.

Jelle de Groot, Ellias Beddek en Kimberly Boot

Versterking team Provast

Met het oog op de groei van Provast wordt ons team per 1 september versterkt met de indiensttreding van Jelle de Groot (1990) en Elias Beddek (1998 ) als vastgoedontwikkelaar. Per 6 september zal Kimberly Boot (1991) als secretaresse het team gaan versterken.

Vastgoedmarkt lanceert podcast vastgoedvrouwen met Claudia Heimensen

Hoofdredacteur Servaas van der Laan en co-host Claudia Heimensen van Provast, gaan in deze podcastserie in gesprek met vrouwen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd in de wereld van onroerend goed. https://www.vastgoedmarkt.nl/loopbaan/nieuws/2021/07/vastgoedmarkt-lanceert-podcast-vastgoedvrouwen-101165224

The Terraced Tower opgeleverd

Op 1 juli is The Terraced Tower opgeleverd, een woontoren gelegen aan de Maas met een spectaculaire uitstraling. Provast levert met dit project een bijdrage aan het verder vormgeven van de stad. Het gebouw is een ontwerp van OZ Architects en geeft een nieuwe dimensie aan de reeds imposante skyline van Rotterdam. De woontoren bestaat uit 340 appartementen voor zowel de huur- als de koopsector. Kenmerkend voor alle woningen is de woonkwaliteit door o.a. volledig doorlopende balkons langs alle woningen, de toegepaste materialen en de hoge architectonische uitstraling van het project. In de plint bevinden zich commerciële ruimten.

Provast verkoopt Tree House Rotterdam aan kantoren- en woningfonds a.s.r. real estate

Provast en a.s.r. real estate hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van Tree House in Rotterdam. Tree House omvat circa 41.000 m2 waarvan 17.000 m2 aan kantoor en commerciële ruimte en 275 woningen. Dit duurzame mixed-used gebouw realiseert Provast aan het Delftseplein, direct naast het Centraal Station Rotterdam. Het ASR Dutch Mobility Office Fund verwerft het kantoor en het commerciële programma van 17.000 m2, en het ASR Dutch Core Residential Fund verwerft 168 huurwoningen in het middeldure huursegment, waarvan 85 in het “Actieplan Middenhuur” Rotterdam. Het 130 meter hoge Tree House verrijkt de skyline van Rotterdam, in de plint zorgen Rotterdamse horecaondernemers voor binnenstedelijke levendigheid. Met het Rotterdamse innovatie- en cultuurplatform De Dépendance krijgt Tree House een publiekstrekker van formaat met een maatschappelijk relevante programmering. De houten trapvormige stadsplateaus aan beide kanten van het gebouw bieden gebruikers en voorbijgangers aangename openbare ruimte.    

Niek Roet partner bij Provast

Niek Roet (1983) is per 1 januari 2021 partner bij Provast. Roet heeft ruim 12 jaar ervaring als projectontwikkelaar. Hij zal zich vanaf 1 januari 2021 bij Provast met name bezighouden met de acquisitie en ontwikkeling van nieuwe projecten. Ook blijft hij verantwoordelijk voor de projecten die hij reeds onder zijn hoede heeft.

Provast verkoopt Olympiade in Amstelveen aan Amvest

Aan de Startbaan in Amstelveen maakt een voormalig kantoorgebouw plaats voor 50.000 m2 hoogwaardig woongebied.  De ontwikkeling van Provast is ontworpen door TconcepT en INBO en bestaat uit 552 woningen. Amvest voegt hiervan 358 huurwoningen toe aan het Amvest Residential Core Fund.

Provast kijkt naar de toekomst met nieuwe corporate campagne

Provast start vanaf vandaag met een nieuwe campagne ‘Embrace the Future’. Via social media, traditionele media en online marketing maakt vastgoed minnend Nederland kennis met de campagne. Naast een nieuwe campagne is ook de huisstijl vernieuwd.

Patrick Huisman nieuwe financieel directeur

Met ingang van 1 oktober 2020 is Patrick Huisman gestart als nieuwe financieel directeur bij Provast. Hij zal in deze rol verantwoordelijk zijn voor de financiële strategie en het financiële beleid.

Lakeman partner bij Provast

Jan-Hein Lakeman (1980) wordt partner bij Provast. Lakeman heeft ruim 15 jaar (inter)nationale ervaring met de ontwikkeling van commercieel onroerend goed.

Fokkeline Lakerveld projectdirecteur bij Provast

Fokkeline Lakerveld is per 23 maart in dienst getreden als projectdirecteur bij Provast. In deze functie gaat Lakerveld zich richten op het ontwikkelen van grote complexe binnenstedelijke projecten.

Provast wint tender Delftseplein Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft Tree House van Provast geselecteerd als winnend ontwerp voor de ontwikkellocatie Delftseplein. Het markante gebouw van 140 meter hoog met gemengde functies zal verrijzen naast het Centraal Station, tussen Delftse Poort en Central Post. Het ontwerp is van PLP Architecture met co-architect Zones Urbaines Sensibles (ZUS).

Provast ontwikkelt nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Galapagos

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor voor Galapagos. Galapagos wordt gebruiker en tevens eigenaar van het gebouw. Het kantoor omvat circa 17.000 m² kantoor- en laboratoriumruimte.

Artikel in vakblad Stedenbouw over 2Amsterdam

Jurjen Thomas van Provast en Paul van Kats van J.P. van Eesteren gaven een interview over dit complexe project op de Zuidas.

Provast ontwikkelt 549 appartementen in Amstelveen

Op de voormalige kantoorlocatie van Hewlett Packard in Amstelveen ontwikkelt Provast zeven appartementengebouwen. In totaal worden 549 koop- en huurappartementen gerealiseerd, waarvan ruim 80 procent in het middeldure segment. Met het woningaanbod wordt vooral gericht op starters, young professionals, jonge gezinnen en empty nesters.

Amstel Tower genomineerd voor MIPIM Award

De Amstel Tower in Amsterdam, ontwikkeld door Provast, is genomineerd voor de MIPIM Awards in de categorie Best Residential Development.

Provast verkoopt 655 woningen in Grotius Den Haag aan CBRE GI en a.s.r. real estate

In het centrum van Den Haag ontwikkelt Provast, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, twee woontorens met 655 huurappartementen. Joint venture CBRE Global Investors en a.s.r. real estate verwerven namens het CBRE Dutch Residential Fund en a.s.r. Dutch Core Residential Fund de huurappartementen, commerciële ruimten en 240 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

Provast en Commerz Real starten bouw 2Amsterdam aan de Zuidas

Op dinsdag 13 november is de start bouw van 2Amsterdam in Amsterdam feestelijk ingeluid. In het hart van de Zuidas, direct naast het WTC en station Amsterdam Zuid, herontwikkelt Provast de voormalige kantoortorens van AkzoNobel en Stibbe voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. Het fonds heeft de torens al 20 jaar in portefeuille. De torens worden getransformeerd tot een hoogwaardige mixed-use ontwikkeling: 2Amsterdam. KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Nynke Wertenbroek naar Provast

Nynke Wertenbroek is 1 november in dienst getreden als vastgoedontwikkelaar bij Provast.

Claudia Heimensen naar Provast

Claudia Heimensen is 1 september in dienst getreden als vastgoedontwikkelaar bij Provast. In deze functie gaat Heimensen zich richten op acquisities en het (her)ontwikkelen van hoogwaardige duurzame projecten.

Afgestudeerd? Provast zoekt young professionals

Heb jij (bijna) je master op zak en ben je op zoek naar een mooi begin van je carrière in de vastgoedwereld? Wil je brede ervaring opdoen en starten in een veelzijdige en uitdagende functie?

Het Parool: De Amsteltoren is een voorbeeld van feminiene architectuur

‘De Amsteltoren is een voorbeeld van feminiene architectuur’ Het Parool 28 juni 2018

Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Deze middag is het kunstwerk in de entree onthuld en kregen genodigden en buurtbewoners de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².

Artikel Locus: ‘Provast staat voor schaalsprong’

Een interview in Locus met Arno van der Voort en Boudewijn Hellingman.

Provast koopt Startbaan 16 in Amstelveen

Provast heeft het kantoorgebouw aan de Startbaan 16 in Amstelveen gekocht met als doel het te herontwikkelen.

De Veilingmeester in Lisse opgeleverd

Aan de jarenlange leegstand van de voormalige Hobaho-bloembollenveilinghallen in het centrum van Lisse is een eind gekomen. Provast en Ouwehand Bouw Groep hebben vandaag fase 1, De Veilingmeester, opgeleverd aan woningcorporatie Stek. Het gebouw met 46 sociale huurappartementen is gelegen op de hoek van de Hobahostraat en de Haven.

MEININGER hotel in Amstel Tower geopend

Op 25 maart is het nieuwe MEININGER hotel in Amsterdam geopend. Het nieuwe gebouw ligt vlakbij het Amstelstation en heeft 186 kamers en 806 bedden. Het Hotel Amsterdam Amstel is onderdeel van het hoogste residentiële gebouw in de stad, de Amstel Tower, een project van Provast. Het 100 meter hoge gebouw heeft naast het hotel ook nog 192 appartementen.

Boudewijn Hellingman partner bij Provast

Boudewijn Hellingman (1983) is per 1 januari 2018 toegetreden als partner bij Provast. Hellingman werkt sinds 2012 bij Provast.