Iconische gebouwen met positieve impact op stad, mens en milieu

Environmental, Social en Governance (ESG)

ESG Overview

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. De rol van de stad wordt daarin steeds belangrijker. Leefde in 1800 slechts 2 procent van de wereldbevolking in steden, in 2030 is dat meer dan 60 procent. Door deze enorme trek naar de steden wordt er steeds meer gevraagd van het vastgoed. Hoe zorgen we ervoor dat onze steden duurzaam, groen en leefbaar blijven? Wereldwijd is vastgoed verantwoordelijk voor meer dan 38% van de CO2-uitstoot. Duurzaam ontwikkelen is dan ook een must.

Toekomstbestendigheid. Duurzaamheid. Slimme gebouwen. Welzijn en gezondheid. Termen die we tegenwoordig veel horen als het gaat om het binnenstedelijk ontwikkelen. Terwijl anderen zich nog laten bijpraten over de consequenties van deze thema’s, zijn deze concepten al jarenlang onderdeel van de werkwijze van Provast en passen we dit toe in al onze projecten.  De projecten die wij maken staan daar ook om bekend: iconische gebouwen met een positieve impact.

ESG Performance

Provast biedt creatieve oplossingen die steden verrijken. Ons doel is om sociaal dynamische, duurzame en mooie plekken te creëren, voor iedereen. Vanuit de filosofie om meerwaarde te creëren, voor nu én in de toekomst. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door slimme en gezonde gebouwen te ontwikkelen. Dat vertalen wij in een duidelijke ESG-strategie (Environmental, Social en Governance). Volgens ons draait het om toonaangevend design en duurzame binnenstedelijke projecten met een positieve impact.

Onze kracht

Provast is altijd een pionier geweest in creatieve oplossingen voor binnenstedelijke opgaves

Awards & Certificeringen

Provast ontving de eerste BREEAM Excellent- notering in Nederland voor het kantoorgebouw Monarch I in Den Haag. Bovendien kregen we het allereerste duurzaamheidscertificaat voor een winkelproject, namelijk de Markthal in Rotterdam en zijn wij koploper in het ontwikkelen van betaalbare woningen.

2008 – 2021

  • FGH Vastgoedprijs 2008 en 2016
  • BREEAM Excellent – Monarch I  – 2012
  • BREEAM Excellent – Monarch Tower – 2013
  • MIPIM Award Best shopping Centre – De Markthal 2015
  • Vastgoedman van het jaar 2021 (Vastgoedmarkt)