Provast ondertekent ‘Paris Proof Commitment’ van DGBC

Provast heeft op 14 juni tijdens de Provada het ‘Paris Proof Commitment’ van DGBC ondertekend. Provast tekende het commitment samen met andere koplopers uit de bouw- en vastgoedsector.

In navolging van ‘The Net Zero Carbon Buildings Commitment’ van de World Green Building Council, heeft DGBC het initiatief genomen om de transitie naar een ‘Paris Proof’ gebouwde omgeving te versnellen. Het ‘Paris Proof Commitment’ betekent dat partijen zich verbinden aan de ambitieuze doelstelling om het energieverbruik en de daarbij behorende CO2-emissies in de gebouwde omgeving gemiddeld met tweederde te verlagen. De ‘Paris Proof’-aanpak en ambitie zijn voor veel landen in de Europese Unie een inspiratie om de Green Deal en klimaatdoelen concreet te maken en leiderschap te tonen.

ESG Provast

Door het ondertekenen van het ‘Paris Proof Commitment’ neemt Provast haar verantwoordelijkheid voor het creëren van een duurzame toekomst. Provast vertaalt dit in een duidelijke ESG-strategie (Environmental, Social en Governance). Hierbij draait het om toonaangevend design en duurzame binnenstedelijke projecten met een positieve impact.

Over DGBC

DGBC is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. Wij doen dit in de wetenschap dat de gebouwde omgeving veel invloed heeft op de klimaatverandering.

Centraal ondertekenmoment op 14 juni 2023 op het Paris Proof Plein op vastgoedbeurs PROVADA.