Provast verkoopt Tree House Rotterdam aan kantoren- en woningfonds a.s.r. real estate

Provast en a.s.r. real estate hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van Tree House in Rotterdam. Tree House omvat circa 41.000 m2 waarvan 17.000 m2 aan kantoor en commerciële ruimte en 275 woningen. Dit duurzame mixed-used gebouw realiseert Provast aan het Delftseplein, direct naast het Centraal Station Rotterdam. Het ASR Dutch Mobility Office Fund verwerft het kantoor en het commerciële programma van 17.000 m2, en het ASR Dutch Core Residential Fund verwerft 168 huurwoningen in het middeldure huursegment, waarvan 85 in het “Actieplan Middenhuur” Rotterdam.

Het 130 meter hoge Tree House verrijkt de skyline van Rotterdam, in de plint zorgen Rotterdamse horecaondernemers voor binnenstedelijke levendigheid. Met het Rotterdamse innovatie- en cultuurplatform De Dépendance krijgt Tree House een publiekstrekker van formaat met een maatschappelijk relevante programmering. De houten trapvormige stadsplateaus aan beide kanten van het gebouw bieden gebruikers en voorbijgangers aangename openbare ruimte.

 

 

Tree House is vooruitstrevend op het gebied van circulaire bouw en de innovaties op het gebied van energie. Er is veel aandacht voor het gebruik van duurzame en onderhoudsvrije materialen en het vele groen draagt bij aan de biodiversiteit en vermindert hittestress. Tree House vangt tevens een deel van het regenwater van de stationshal van het Centraal Station op dat bij hevige buien van het dak stroomt. De slimme ontwerpkeuzes stimuleren een duurzame en gezonde levensstijl bij de gebruikers en bezoekers. Het kantoor wordt opgeleverd met een BREAAM Outstanding certificaat. De oplevering is gepland in 2025.