Galapagos

Op het Bio Science Park te Leiden heeft Provast het nieuwe Nederlandse kantoor voor Galapagos ontwikkeld

Op het Bio Science Park te Leiden heeft Provast het nieuwe Nederlandse kantoor voor Galapagos ontwikkeld. Galapagos is gebruiker en tevens eigenaar van het gebouw. Het kantoor omvat circa 17.000 m² kantoor- en laboratoriumruimte.

Het kantoorgebouw is een eyecatcher en presenteert zich nadrukkelijk aan de A44 in Leiden met een spectaculair atrium dat het kloppend hart van het gebouw vormt. Het gebouw is ontworpen door OZ Architect en kenmerkt zich door de moderne uitstraling en grote mate van transparantie. De flexibele indeelbare verdiepingsvloeren en extra vrije hoogte maken het gebouw flexibel en toekomstbestendig in gebruik.

Galapagos is ontworpen met aandacht voor architectuur, duurzaamheid en gezondheid. Het gebouw is vooruitstrevend op het gebied van circulaire bouw en kent een hoge duurzaamheids- en gezondheidsambitie met een BREEAM Excellent en WELL Gold certificaat. Er is veel aandacht besteed aan duurzame en onderhoudsvrije materialen en een tijdloze architectuur.

  • Architect

    OZ Architects
  • Status

    Gerealiseerd
  • Locatie

    Oegstgeest

Provast heeft het project verkocht aan het biotechnologisch bedrijf Galapagos. Galapagos is een beursgenoteerd biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen.

17.000 m2
BREEAM Excellent
WELL Gold certificaat