Grotius

De Grotiusplaats krijgt eindelijk een invulling met de realisatie van de woontoren Grotius. In twee beeldbepalende woontorens komen 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurwoningen. De twee torens gaan, met een hoogte van 120 en 100 meter en de bijzondere kroon van hout, zichtbaar bijdragen aan de Haagse skyline.

De duurzame woontorens krijgen gevels van natuursteen en hout, een transparante commerciƫle plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage. De Grotius I en II vormen bovendien het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan en het doortrekken van voetgangersroute richting Bezuidenhout.

Het ontwerp voor de nieuwe woningen is van MVRDV Architecten. De torens zijn van verre herkenbaar dankzij hun bijzondere bekroning, een driedimensionaal landschap van terrassen, groen en hout. In het ontwerp is rekening gehouden met de oriƫntatie van de zon en het uitzicht op het stadscentrum en de zee.

 • Architect

  MVRDV
 • Investeerder

  CBRE Global Investors/ASR Real Estate
 • Status

  Gerealiseerd
 • Locatie

  Den Haag

De beide woontorens van Grotius zijn inmiddels opgeleverd aan eigenaar en verhuurder CBRE Global Investors en ASR Real Estate.