Amstel Tower genomineerd voor MIPIM Award

De Amstel Tower in Amsterdam, ontwikkeld door Provast, is genomineerd voor de MIPIM Awards in de categorie Best Residential Development.

MIPIM ontving meer dan 200 inschrijvingen uit 58 landen wereldwijd. De drie andere projecten die zijn genomineerd voor deze categorie zijn: Gasholders (Londen), Upcycle Studios (Kopenhagen) en WOODIE (Hamburg). De winnaar wordt 14 maart bekendgemaakt tijdens de MIPIM Awards Ceremony in Cannes.

Over Amstel Tower

De skyline van Amsterdam heeft een ander aanzien gekregen. Direct naast het Amstelstation is een honderd meter hoge toren met 192 innovatieve stadsappartementen verrezen. De appartementen sluiten goed aan op de vraag naar betaalbare hoogwaardige woningen op een toplocatie. Naast de woontoren is een hotel met 186 kamers ontwikkeld. De ondergelegen openbare parkeergarage heeft 171 plekken. Op de begane grond ontstaat met twee horecaunits een levendige ontmoetingsplek. Het ontwerp is van architectenbureau Powerhouse Company. Het investeringsvolume van het project bedraagt circa 70 miljoen euro.

Het hotel is voor 25 jaar verhuurd aan de Duitse hotelketen MEININGER. Het driesterren hotel met beslaat de onderste 6 lagen van het project. Bouwinvest heeft het hotel op deze strategische locatie in Amsterdam gekocht ten behoeve van het Bouwinvest Hotel Fund.

Vesteda heeft de appartementen, hoofdzakelijk in het populaire middensegment, aangekocht voor verhuur. Het betreft betaalbare, compacte en hoogwaardig afgewerkte tweekamerappartementen op een uitstekend bereikbare locatie en met een geweldig uitzicht over de Amstel en de binnenstad. De parkeergarage is door fondsaanbieder Holland Immo Group aangekocht.