Provast en Commerz Real starten bouw 2Amsterdam aan de Zuidas

Op dinsdag 13 november is de start bouw van 2Amsterdam in Amsterdam feestelijk ingeluid. In het hart van de Zuidas, direct naast het WTC en station Amsterdam Zuid, herontwikkelt Provast de voormalige kantoortorens van AkzoNobel en Stibbe voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. Het fonds heeft de torens al 20 jaar in portefeuille. De torens worden getransformeerd tot een hoogwaardige mixed-use ontwikkeling: 2Amsterdam. KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Dit hoogwaardige multifunctionele project bestaat uit 20.000 m² vvo multi-tenant kantoor, een Melia hotel met 330 kamers, een skybar en een ondergrondse parkeergarage met 374 parkeerplaatsen. De functies versterken elkaar, creëren 24/7 leven in het gebied en een groene corporate garden maakt de onderlinge verbinding. De duurzame kantoortoren bestaat uit grote, flexibel in te delen verdiepingen met vides en trappen en krijgt een BREEAM Excellent certificaat.

Deze transformatie speelt in op de vraag naar kwalitatief goede kantoorruimte op de beste kantorenlocatie van Nederland. De herontwikkeling en verduurzaming bieden de gewenste kwaliteit, uitstraling en flexibiliteit, waardoor de keuze voor dit bestaande object een uitstekend alternatief is voor tailor-made nieuwbouw. De combinatie met een hotel en de eerste skybar van de Zuidas zorgt voor een ongekende impuls voor het gebied.

Het hotel en de parkeergarage worden eind 2020 opgeleverd en de kantoortoren in het voorjaar van 2021. De bouw is in handen van J.P. van Eesteren.