Batavia

Provast ontwikkelt 12.000 m2 voor Batavia Biosciences in Leiden.

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast voor Batavia Biosciences een nieuw gebouw van 12.000 m2. Het gaat om een kantoor, laboratoriumruimte en een productiefaciliteit ten behoeve van de productie van vaccins en geneesmiddelen.

Provast ontwikkelt dit flexibele gebouw op maat voor Batavia Biosciences. Batavia Biosciences zal het gebouw gebruiken voor de productie van vaccins en geneesmiddelen tegen diverse infectieziekten. Het ontwerp kenmerkt zich door een moderne uitstraling en een hoge mate van flexibiliteit. Het nieuwe gebouw zal een opvallende verschijning vormen en zal zich nadrukkelijk presenteren aan de A44.

In de ontwikkeling van het duurzame gebouw is rekening gehouden met diverse duurzame toepassingen, zoals PV-panelen, gasloos en de duurzaamheidsrichtlijnen van BREEAM. Paul de Ruiter Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. De gevel krijgt een moderne uitstraling en is opgebouwd uit aluminium panelen en horizontale lamellen. Met de grote verdiepingshoogte van 6,5 m kent het gebouw een hoge mate van flexibiliteit.

  • Architect

    Paul de Ruiter Architects
  • Status

    In ontwikkeling
  • Locatie

    Leiden Bio Science Park

Batavia Biosciences
Batavia Biosciences is een biotechnologisch bedrijf dat zich richt op het terugdringen van menselijk lijden als gevolg van infectieziekten, door de toepassing van innovatieve technologie├źn en diepgaande kennis in alle fases van het ontwikkeltraject. Met deze high tech GMP faciliteit zal Batavia Biosciences de door haar ontwikkelde innovatieve HIP-Vax technologie toepassen voor de productie van nieuwe cruciale geneesmiddelen, waaronder betaalbare vaccins, gentherapie en virotherapie behandelingen.

Leiden Bio Science Park
Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste kenniscluster van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health en staat ook internationaal hoog aangeschreven. De clustering van hoogwaardig onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijfsleven trekt studenten, wetenschappers en ondernemers vanuit de hele wereld naar deze locatie. Met de ontwikkeling van dit bijzondere gebouw realiseert Provast haar tweede ontwikkeling op het Leiden Bio Science Park.

12.000 m2
BREEAM Excellent