Dreef Residential Tower

Provast realiseert hoogste woontoren van Amsterdam

In Amsterdam-Zuidoost, nabij de Johan Cruijff Arena, ontwikkelen Provast en First Sponsor de Dreef Residential Tower. De Dreef Residential Tower wordt met een hoogte van 131 meter en 41 verdiepingen de hoogste woontoren van Amsterdam en vormt een eerste aanzet voor de transformatie van Arena Poort-West tot een hoogwaardig binnenstedelijk woon-, werk- en winkelgebied.

De woontoren bestaat uit 312 appartementen, waarvan 60 sociale-, 124 midden- en 128 vrije sector appartementen en 850 m² voorzieningen in de plint. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om het gebied verder te laten groeien tot het tweede stadscentrum van Amsterdam. De Dreef Residential Tower zal daarin een belangrijke bijdrage leveren.

 • Architect

  ZZDP Architecten
 • Investeerder

  First Sponsor
 • Status

  In aanbouw
 • Locatie

  Amsterdam

ZZDP Architecten is verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp met een duurzaamheidscore GPR 7. Tevens wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd voor de gebruikers.

De eerste bouwactiviteiten zijn inmiddels gestart, oplevering van het project zal naar verwachting medio 2025 plaatsvinden.

Live verbinding locatie

131 meter hoog
312 appartementen
850m2 voorzieningen
score 7 GPR