Nieuwe kantoor- en laboratoriumgebouw van Galapagos opgeleverd

Op 31 maart 2022 heeft Provast het nieuwe kantoor- en laboratoriumgebouw van Galapagos opgeleverd. Het gebouw is gelegen op het Bio Science Park Leiden en kenmerkt zich door de grote mate van transparantie en een spectaculair atrium. Dit duurzame gebouw is op maat ontwikkeld voor Galapagos en omvat 17.000 m2 BVO en is opgeleverd met een BREEAM Excellent en WELL Gold certificaat.

Het kantoorgebouw is een eyecatcher en presenteert zich nadrukkelijk aan de A44 in Leiden met een spectaculair atrium dat het kloppend hart van het gebouw vormt. Het gebouw is ontworpen door OZ Architect en kenmerkt zich door de moderne uitstraling en grote mate van transparantie. De flexibele indeelbare verdiepingsvloeren en extra vrije hoogte, maken het gebouw flexibel en toekomstbestendig in gebruik.

Galapagos is ontworpen met aandacht voor architectuur, duurzaamheid en gezondheid. Het gebouw is vooruitstrevend op het gebied van circulaire bouw en kent een hoge duurzaamheids- en gezondheidsambitie met een BREEAM Excellent en WELL Gold certificaat. Er is veel aandacht besteed aan duurzame en onderhoudsvrije materialen en een tijdloze architectuur.

Provast heeft het project verkocht aan het biotechnologisch bedrijf Galapagos, eigenaar en tevens gebruiker van het gebouw. Galapagos is een beursgenoteerd biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen.

Het gebouw is gerealiseerd door De Vries en Verburg. De bouw is gestart in augustus 2020 en het project kent daarmee een bouwtijd van minder dan 20 maanden.