Eerste woontoren project Grotius opgeleverd

De eerste woontoren van het project Grotius, direct naast het Centraal Station van Den Haag, is opgeleverd. Het project Grotius bestaat uit 2 iconische woontorens met in totaal 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurwoningen. De twee woontorens gaan, met een hoogte van 120 en 100 meter en de markante houten kroon, zichtbaar bijdragen aan de Haagse skyline.

De duurzame woontorens krijgen gevels van natuursteen en hout, een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage. De Grotius I en II vormen bovendien het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het Centraal Station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan en het doortrekken van voetgangersroute richting Bezuidenhout.

Grotius is een ontwikkeling van Provast naar ontwerp van MVRDV Architecten, gebouwd door de bouwcombinatie J.P. van Eesteren TBI en BESIX NL en is een investering van het ASR Dutch Core Residential Fund en het CBRE Dutch Residential Fund.

Klik hier voor meer informatie over het project Grotius.