Provast ontwikkelt 12.000 m2 voor Batavia Biosciences in Leiden

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast voor Batavia Biosciences een nieuw gebouw van 12.000 m2. Het gaat om een kantoor, laboratoriumruimte en een productiefaciliteit ten behoeve van de productie van vaccins en geneesmiddelen.

Provast ontwikkelt dit flexibele gebouw op maat voor Batavia Biosciences. Batavia Biosciences zal het gebouw gebruiken voor de productie van vaccins en geneesmiddelen tegen diverse infectieziekten.

In de ontwikkeling van het gasloze gebouw is rekening gehouden met diverse duurzame toepassingen, zoals PV-panelen en BREEAM. Het gebouw wordt een eyecatcher en zal zich nadrukkelijk presenteren aan de A44. Het ontwerp van Paul de Ruiter Architects kenmerkt zich door een moderne uitstraling en een hoge mate van flexibiliteit.

JLL en Loyens & Loeff hebben Provast geadviseerd bij het tot standkomen van deze transactie.

Batavia Biosciences
Batavia Biosciences is een biotechnologisch bedrijf dat zich richt op het terugdringen van menselijk lijden als gevolg van infectieziekten, door de toepassing van innovatieve technologieën en diepgaande kennis in alle fases van het ontwikkeltraject. Met deze high tech GMP faciliteit zal Batavia Biosciences de door haar ontwikkelde innovatieve HIP-Vax technologie toepassen voor de productie van nieuwe cruciale geneesmiddelen, waaronder betaalbare vaccins, gentherapie en virotherapie behandelingen.

Leiden Bio Science Park
Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste kenniscluster van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health en staat ook internationaal hoog aangeschreven. De clustering van hoogwaardig onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijfsleven trekt studenten, wetenschappers en ondernemers vanuit de hele wereld naar deze locatie.