Provast ontwikkelt nieuw kantoor ANWB

In het hart van het Central Innovation District (CID) in Den Haag ontwikkelt Provast het nieuwe kantoor van de ANWB. De ANWB wordt gebruiker en tevens eigenaar van het gebouw. Deze nieuwe hub wordt de ontmoetingsplek voor de medewerkers, leden en bezoekers van de ANWB.

De ANWB heeft in 2020 het besluit genomen om haar nieuwe huisvesting te gaan realiseren op de locatie van het huidige Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan 1 in Den Haag.

De wereld van mobiliteit, vakantie en vrije tijd is in beweging. Keuzevrijheid, bereikbaarheid en duurzaamheid zijn in toenemende mate van invloed op de mobiliteit van mensen. Hierbij horen ook andere - veelal hogere - verwachtingen op het gebied van service, gemak, snelheid en duidelijkheid. Om deze leden nog beter van dienst te kunnen zijn, moeten ze de ANWB beter leren kennen als één ANWB.

Om als één ANWB te kunnen werken is het belangrijk dat er kruisbestuiving plaatsvindt tussen de verschillende organisatieonderdelen zoals de winkel, het Leden Service Centrum en de kantoorfuncties. Ook is het belangrijk dat de ANWB beter zichtbaar is als één organisatie, voor medewerkers, leden en de buitenwereld.

Samen met Provast heeft de ANWB deze wensen vertaald in een ontwerp voor een moderne, transparante en vooral uitnodigende hub, waar naast medewerkers, leden en bezoekers ook buurtbewoners welkom zijn om gebruik te maken van diverse faciliteiten.

Het kantoor van 25.000 m2 zal worden ontworpen door architectenbureau MVRDV. Het zal voldoen aan de modernste duurzaamheids- en gezondheidsmaatstaven (Paris Proof) en wordt naar verwachting in 2025 opgeleverd.

(indicatief ontwerp)