Provast verkoopt life sciences gebouw Batavia op Leiden Bio Science Park aan CBRE IM

Provast en CBRE Investment Management hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van 12.000 m2 nieuwbouw op het Leiden Bio Science Park. ten behoeve van een van de mandaten van CBRE IM. De acquisitie betreft een productiefaciliteit inclusief laboratorium en kantoor voor de huisvesting van Batavia Biosciences BV die er vaccins en geneesmiddelen tegen infectieziekten gaat produceren. De start van de bouw is gepland in April 2023 met een verwachte oplevering eind 2024.

Provast zal het gebouw ontwikkelen met een BREEAM-NL Excellent Nieuwbouw certificaat voor duurzaamheid wat zich onder andere vertaalt naar een volledig gasloos, flexibel indeelbaar gebouw dat wordt voorzien van een PV-installatie op het dak. Het gebouw wordt ontwikkeld direct langs snelweg A44 en valt op door het moderne ontwerp van de hand van Paul de Ruiter Architects.

Owen Clayton, Director Transactions CBRE IM: “We zijn heel blij met de acquisitie van dit gebouw op het Leiden Bio Science Park. Dit park is een van de belangrijkste life science clusters in Europa en zal de komende jaren verder ontwikkelen tot een multifunctionele innovatie hub. Life Science heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een sterke beleggingscategorie.”