Provast levert Grotius op met 655 appartementen in Den Haag

De Haagse skyline is met de oplevering van de laatste woontoren van het project Grotius verrijkt met een nieuwe landmark. Het project Grotius dat gelegen is in het Central Innovation District van Den Haag bestaat uit 2 iconische woontorens met in totaal 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurappartementen, 295 middenhuur appartementen en 246 appartementen in de vrije sector.

Direct naast het Den Haag Centraal en grenzend aan de Utrechtsebaan is ruimte gecreëerd voor deze complexe binnenstedelijke ontwikkeling. De woontorens Grotius I en II, met een hoogte van 100 en 120 meter en de markante houten kroon, dragen zichtbaar bij aan de Haagse skyline.

De duurzame woontorens naar ontwerp van MVRDV Architecten hebben gevels van natuursteen en hout, een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage met circa 247 autoparkeerplaatsen en ruim 1.500 fietsparkeerplekken. De appartementen beschikken allemaal over een uniek uitzicht over de stad met panoramische vergezichten over het Haagse bos en de zee.

De ontwikkeling van Grotius betekent bovendien het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van het station, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan met circa 2.850 m2 aan groen waarmee een voetgangersroute ontstaat tussen Den Haag Centraal, het stadshart en het Beatrixkwartier.

Provast heeft de twee woontorens verkocht aan CBRE Dutch Residential Fund en ASR Dutch Core Residential Fund. MVRDV Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouwcombinatie J.P. van Eesteren en BESIX NL is verantwoordelijk voor de realisatie van het project.

Klik hier voor meer informatie over het project Grotius.